Visie / Missie

Dr. Maria Montessori (1870-1952) ontwikkelde een compleet onderwijsconcept, gebaseerd op de eigenheid van het individu.

Elk kind is anders en ontwikkelt zich op geheel eigen wijze en in een eigen tempo. Montessorischolen over de gehele wereld werken volgens dit uitgangspunt.

Deze montessori-visie is de solide basis van het onderwijs en de begeleiding die wij geven. Ons doel daarbij is de kinderen te helpen bij hun ontwikkeling tot een zelfstandig individu. “Help mij het zelf te doen” is een intrinsieke behoefte van elk kind en daarvan hebben wij onze missie gemaakt.

Voor ons is elk kind als een stukje mozaïek : uniek! Die visie hebben we ook verwerkt in ons beeldmerk en gebouw. Alle mozaïekstukjes vormen een logisch samenhangend geheel en dat zie je overal terug in onze groepen en in de school.

Wilt u zelf zien en ervaren wat dit in praktijk betekent, kom dan vooral eens naar onze maandelijkse open inschrijfochtenden voor informatie en een rondleiding onder schooltijd. De data staan in onze kalender.