Voedingsbeleid

Afgelopen schooljaar hebben we een goede start gemaakt als gezonde school. We bewegen veel, laten het onderwerp structureel en planmatig terug keren en hebben afspraken gemaakt over het eten en drinken wat de kinderen mee naar school nemen. We zijn hier met elkaar heel goed mee bezig en we mogen ons dan ook een gezonde school noemen!

We zijn hier erg trots op! Een gezonde levensstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten , de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en spel.

We besteden aandacht aan sport, bewegen en voeding in de lessen  maar ook in de praktijk. Ons streven voor de volgende eetmomenten is:

Ochtendpauze : groente/fruit

Middagpauze: Boterhammen eventueel aangevuld met groente of fruit.  Als drinken adviseren wij water, halfvolle of magere zuivelproducten of suikervrije drankjes zonder koolzuur.

Traktaties: We hanteren hierbij onze regel van brood/groente/fruit , aangevuld met eierkoek, ontbijtkoek en (magere)zuivelproducten. Voor voorbeelden zie ons inspiratieboek. Het is vooral ook de bedoeling niet te veel te geven, het is een extraatje.

Extraatjes
: Ook tijdens alle uitjes vraagt de school de kinderen een gezonde lunch en tussendoortje mee te nemen. Natuurlijk zorgt de school tijdens deze uitstapjes dan weleens voor bijvoorbeeld een ijsje. Als we het hele jaar gezond eten, kunnen we af en toe allemaal genieten van een extraatje. Dit is dan voor alle kinderen hetzelfde en zo blijft het speciaal.

We vragen ouders ook het eten te verpakken in een trommel en afsluitbare beker. We willen namelijk ook graag aan ons milieu denken.

Mocht het toch eens voorkomen dat er iets in de trommel mee naar school komt wat niet binnen ons voedingbeleid past, dan zullen we het mee terug geven naar huis en/of een ouder hier op aanspreken. Een ongezonde traktatie mag niet op school worden opgegeten maar wordt mee naar huis gegeven en de ouder verwezen naar het voedingsbeleid.