Montessori Village

Welkom in Montessori Village

Welcome to Montessori Village

de groep van juf Eline

the group of teacher Eline

 

 

 

In de Montessori Village ligt de aandacht vooral op het leren van de Nederlandse taal. Dit wordt gedaan doormiddel van dagelijkse activiteiten, voorbeelden hiervan zijn; het maken van een fruitsalade tot het kweken van plantjes. Maar ook door de inzet van methodes, waaronder Mondeling Nederlands nieuw. Elke dag, ongeveer een uurtje per dag, sluiten ook de ouders van de leerlingen aan in de klas. Zodat de ouders ook de Nederlandse taal leren. Om de taalontwikkeling extra te stimuleren krijgen de leerlingen elke week, woorden en een spel van de week mee naar huis. Samen met geluidsfragmenten van de aangeleerde woorden, zodat deze thuis geoefend kunnen worden.  

De leerlingen in de Montessori Village gymmen in de stamgroep, ook de creatieve vakken worden hier uitgevoerd. De verjaardagen vieren de leerlingen ook in de stamgroep (verjaardagen van klasgenootjes). Natuurlijk wordt in de Village nog wel aandacht besteed aan de verjaardag.

Bent u benieuwd naar onze "huiskamer-klas" of wilt u zien welke activiteiten wij doen. Neem dan een kijkje bij de foto's.